Sterk in steenwol
De ROCKWOOL Group

Sterk in steenwol

Over de ROCKWOOL Group

ROCKWOOL B.V. maakt deel uit van de ROCKWOOL Group. Als Benelux organisatie met 1 fabriek en 1.200 medewerkers leveren wij geavanceerde isolatiesystemen voor gebouwen.

Bij de ROCKWOOL Group willen wij het leven van iedereen die met onze oplossingen in aanraking komt verrijken. Door onze expertise zijn we in staat een groot aantal belangrijke hedendaagse uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en ontwikkeling aan te gaan – van reductie van energieverbruik en geluidsoverlast tot bescherming tegen brand, waterschaarste en overstromingen. Ons productaanbod weerspiegelt de diversiteit van wereldwijde behoeften en helpt onze partners tegelijkertijd bij het verkleinen van hun CO2-voetafdruk.

Steenwol is een veelzijdig materiaal en vormt de basis van al onze bedrijven. Met ongeveer 10.500 enthousiaste collega's in meer dan 38 landen zijn wij wereldmarktleider op het gebied van steenwoloplossingen – van bouwisolatie tot akoestische plafonds, van externe gevelbekledingsystemen tot oplossingen voor glastuinbouw, van speciaal geëngineerde vezels voor industrieel gebruik tot isolatie voor de procesindustrie, scheepvaart en offshore.

Onze geschiedenis
De geschiedenis van ROCKWOOL gaat terug naar begin twintigste eeuw, toen de bijzondere eigenschappen van steenwol werden ontdekt op het vulkanisch eiland Hawaii. Wetenschappers troffen een wolachtig materiaal aan in de bomen rondom de actieve vulkaan Kilauea: steenwol in haar pure, natuurlijke vorm. Het materiaal bleek over uitzonderlijke brandwerende en isolerende eigenschappen te beschikken. In 1937 bracht Gustav Kähler het vulkanische materiaal naar Denemarken en zette nabij Kopenhagen zijn eerste steenwolfabriek op. In deze fabriek werd het natuurlijke proces van de vulkaanuitbarsting nagebootst. Wegens succes breidde het bedrijf uit naar het buitenland door het opzetten van nieuwe fabrieken en overnames van bestaande steenwolfabrieken. Ook vandaag wordt het natuurlijk proces van de vulkaanuitbarsting in deze fabrieken nog altijd nagebootst.
 
Unieke productvoordelen
Het vulkanisch gesteente waarvan steenwol wordt gemaakt, is niet alleen duurzaam en op natuurlijke wijze hernieuwbaar, maar biedt ook een unieke combinatie van voordelige eigenschappen. Al onze isolatieproducten beschikken over uitstekende brandwerende, geluidsisolerende en thermische eigenschappen, en hebben bovendien een zeer lange levensduur van gemiddeld 75 jaar.

The secrets of Modern Living
Play

The secrets of Modern Living

corporate video
Back