Referentieproject

150.000 m2 Caproxx Energy voor grootste distributiecentrum van Nederland

Bijna 30 voetbalvelden groot is het, de gloednieuwe Logistic Campus Holtum langs de A2 in Limburg. Daarmee is het op dit moment het grootste distributiecentrum van Nederland. Voor de isolatie van het riante dak koos projectontwikkelaar Leeyen Vastgoed voor de duurzame en brandveilige isolatie van ROCKWOOL: in totaal ongeveer 150.000 m² Caproxx Energy.

Voor wat betreft duurzaamheid heeft Leeyen Vastgoed de lat hoog gelegd. Door het toepassen van onder meer LED-verlichting, zonnepanelen en duurzame isolatie, streeft de gebouweigenaar naar het behalen van vier BREEAM-sterren (EXCELLENT). BREEAM-NL is één van de belangrijkste duurzaamheidsinstrumenten op gebouwniveau in Nederland. Net als de andere steenwol materialen van ROCKWOOL is Caproxx Energy een uiterst duurzaam product. De thermische prestaties blijven gedurende de hele levensduur – gemiddeld 75 jaar – constant, omdat het materiaal niet vervormt door verschillen in temperatuur of vochtigheid. Dankzij de unieke vezelstructuur en de vormbaarheid van het materiaal ontstaan er geen naden en kieren, zodat er geen energie verloren gaat via het dak. Aan het eind van de levensduur kan het materiaal volledig worden gerecycled en worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe ROCKWOOL-producten.

Onbrandbare dakisolatie
Ook het aspect brandveiligheid was voor Leeyen Vastgoed van doorslaggevend belang bij de keuze voor het isolatiemateriaal. Dakisolatie speelt een belangrijke rol bij de brandveiligheid van gebouwen: toepassing van een brandbaar isolatiemateriaal op het dak kan bij het uitbreken van een brand desastreuze gevolgen hebben. Caproxx Energy is gemaakt van steenwol en daardoor onbrandbaar. Het materiaal verdraagt temperaturen tot boven de 1.000 °C en voldoet aan Euro-brandklasse A1 volgens NEN EN 13501-1. Het veroorzaakt geen flash-over en kent geen druppelvorming, die kan leiden tot het ontstaan van nieuwe branden.

Akoestische prestaties
Naast duurzaamheid en brandveiligheid biedt steenwol dakisolatie ook voordelen op het gebied van akoestiek. Het absorbeert geluidstrillingen en zorgt zo voor een vermindering van geluidsoverlast van buitenaf. Daarnaast zorgt het voor een aangenamere akoestiek binnen in de ruimte.

Caproxx Energy
Caproxx Energy is de lichtste dakplaat uit het platdak-portfolio van ROCKWOOL. De plaat is drukvast en voorzien van een geïntegreerde harde toplaag (gepatenteerde Dual Density productietechnologie). De plaat is hierdoor goed beloopbaar tijdens en na installatiewerkzaamheden. Caproxx Energy is geschikt voor zowel mechanisch bevestigde dakbedekkingssystemen als losliggende systemen met ballast. Vanwege zijn flexibiliteit is Caproxx Energy bovendien geschikt voor het isoleren van paraboolvormige daken.

Back